Büyüleyici Norveç Fiyordları

Büyüleyici Norveç Fiyordları

 

1. Gün: ISTANBUL -OSLO

Sabah 07:30  da THY ile Oslo’ya uçuş.  10:20’ de Oslo’ya varış. Oslo şehir turu (VIGELAND parkı ve Holmenkollen tepesi). Aksam Oslo’nun en önemli caddesi Karl Johan ve Aker Byrgge’de serbest zaman  Akşam yemeği ve konaklama

2. Gün: OSLO- ALTA

Kahvaltı sonrası Oslo’dan NORWEGIAN DY320 ucusu ile 08:00 de hareket edecek ve 10:00 da Alta’ya varacağız, Alta’da dünyanın en zengin somon balığı nehrinin ağzında yer alan ö kuzey ışıklarının en sık görüldüğü noktalardan biri  olan Alta da bu özelliğinden dolayı inşaa edilmiş kuzey ışıkları katedralini ve II. Bismarck Dünya savasında Almanların en büyük deniz savunmasına sahip olduğu limanda Bismarck birçok modeli savaş gemisinden alıntılar ve fotografları ile sava s konulu birçok göreseli içeren ile Triptz müzesini ziyaret edeceğiz. Otelemize yerleşmemizin ardınan akşam yemeği ve konaklama.

3. Gün: ALTA – TRONDHEIM

Sabah kahvaltımızın ardından 11:50 uçağı ile  NORVEÇ’ in 3.büyük kenti ve kuzeyin çıkış kapısı olarak adlandırılan TRONDHEIM´a hareket ediyoruz. Varışta sehrin büyüleyici gotik katedrali, 17.yy’ da eklenmiş Eski şehre girişi sağlayan köprünün üzerinden eski şehri dolasacağız. Akşam yemeği ve konaklama.

4. Gün: TRONDHEIM - KRISTIANSUND

Kahvaltının ardından otelden hareket edecek ve Gezginlerin etkileyici geçişlerin başında listelendirdiği, Atlantic Yolunu geçerek seyahatimizin  bir unutulmazını daha gercekleştireceğiz. E 39 yolu üzeriden yapacagımız seyahat keyifli seyahatimiz süresince  çok sayıda fjord ve  dag manzaralarından gececek bir başka liman sehri olan Kristiandsund’a ulaşacağız. Sehri keşfimizin ardından aksam yemeği ve konaklama.

 

5. Gün:  KRISTIANSUND - GEIRANGER

Kahvaltı sonrasında gezinin yine doğa harikası ve Norveç gezilerinin olmazsa olmazı Geiranger fiyorduna yolculuğumuz başlıyor.  Norveç’in dünyaca ünlü ve UNESCO nun koruması altındaki troller tepesi Geiranger Fiyordu ile büyüleyici güzelliğini keşif icin aksam yemeği sonrasında sizleri gezmeye çağırıyor.  Akşam yemeği ve konaklama

 

6. Gün: GEIRANGER - EIDFJORD

Kahvaltı sonrası  unutulmaz başka bir yolculuk tüneller üzerinde dünyanın en uzun ikinci fiyordu olan Sognefjordun ( 203 km)  dünyaca ünlü fjord yerleşimine, Flam’a varışımızın ardından flam treni le Flam/Myrdal/ Flam arası ünlü FLAMSBANA tren gezisi ve ardından Flåmdan Sognefjordu gecerek Gundvangen’e geliyoruz. Gundvangenden aracımız ile Eidfjorddaki otelimizde konaklıyoruz.

 

7. Gün:  Günübirlik BERGEN

Kahvaltımızın ardından Bergen`e doğru yola çıkıyoruz. İskandinav `yanın en güzel doğasına sahip ülkesinde yapacağımız yolculukta, Hardangervidda doğal parkı`nın içinden ilerleyecek, muhteşem manzaraları görme şansını yakalayacağız. Steindalsfossen Şelalesi`nde keyifli bir fotoğraf molasının ardından Bergen`e devam edeceğiz. Bergen`e vardığımızda şehir turumuza başlıyoruz. Rengarenk evleri, Kraliyet Sarayı göreceğimiz yerler arasında olacak. Şehrin kalbinin attığı Balık ve Çiçek pazarlarını ziyaret ettikten sonra Bergen`de yapılacak en güzel aktivitelerden birisi olarak kabul edilen teleferik ile Floyen Dağı`na çıkıyoruz. Bergen`in panoramik manzarasını göreceğimiz bu turun ardından serbest zaman ve ardindan Eidfjorddaki otelimizde Konaklama.

 

8. Gün: EIDFJORD- BERGEN-ISTANBUL

Kahvaltımızın ardından Bergen`e doğru yola çıkıyoruz ve havaalanına varisimizin ardandan Istanbul’a yolculugumuz başlıyor.

Yeni bir gezide buluşmak üzere.

 

Bilgi Panasu

Galeri

Benzer Seruvenler