Ali Canip Olgunlu ile Kutsal Irmağın Kolu KAPADOKYA

Ali Canip Olgunlu ile Kutsal Irmağın Kolu KAPADOKYA

Önemli Not: Bu Seyahat Dinle Travel tarafından düzenlenmektedir. 

TUR PROGRAMI:

1.Gün 11 Eylül 2020 Cuma: Kayseri-Nevşehir-Ürgüp-Sinasos Köyü

Saat 10.45’te Kayseri Havaalanı’nda buluşma ve bizleri bekleyen özel aracımız ile Nevşehir, Sinasos Köyü’de konaklama yapacağımız Seraphim Cave Hotel’e yerleşme. Kısa bir dinlenme molası sonrası Keşlik Manastırı gezisi Old Greek House Restaurant’ta alacağımız öğle yemeği sonrası köyün dar sokakları,her biri birer sanat eseri olan konakları Anadolu'nun saklı tarihinin önemli yapraklarından birini barındıran yaşam dokusu ile burası bir Yunan-Rum yerleşimi değil, bir Türk kasabası. Ortodoks Hıristiyan bir Türk boyu olan Karamanlılar, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde nedense yok farz edilmiş. İsmi günümüzde Mustafapaşa olarak geçse de 1960 öncesi yazılı tarih kitaplarında hala Sinasos olarak anılmaktadır. Sinasos Köyü gezisi sonrası Turasan Şarap mahzenlerini görmeye gidiyoruz. Bağcılık ve şarap tarihi üzerine bilgiler alırken tadımlarımızı yapıyoruz. İrili ufaklı boyutları ile görsel bir şölen yaratan peribacalarının yer aldığı Paşabağ ve Aşıklar (Bağlıdere) Vadisi yürüyüşleri sonrası akşam yemeği ve konaklama Seraphim Cave Hotel’de.

2.Gün 12 Eylül 2020 Cumartesi Derinkuyu-Cemil Köyü-Avanos-Sinasos Köyü

Otelimizdeki kahvaltının ardından saat 09.00’da Kapadokya bölgesinin jeolojik oluşumu sayesinde inşa edilmiş sekiz katlı Derinkuyu Yeraltı Şehri’ni ziyarete gidiyoruz. Büyük bir topluluğu içinde barındıracak ve ihtiyaçlarını karşılayacak mekanlardan oluşan misyonerler okulu, günah çıkartma yeri, vaftiz havuzu ve ilgi çekici bir kuyu da bulunmaktadır. Öğle yemeğimizi Ayvalı Köyü’nde yöresel yemekleri eşliğinde Aravan Evi Restaurant’ta alıyoruz. Yemek sonrası Cemil Köyü ve kısa bir yolculuk sonrası Avanos çanak ve çömlek atölyelerini ziyaret ediyoruz. Geçmişin bilgeliğiyle vakur görünen bu yörenin halkının aslında genlerinden gelen sanatçılar olduğunu Avanos çömleklerini görünce anlayacaksınız. Akşam yemeği ve konaklama Seraphim Cave Hotel’de.

3.Gün 13 Eylül 2020 Pazar Hacıbektaş-Çavuşin Köyü-Uçhisar-Kayseri

Otelimizdeki kahvaltının ardından saat 09.00’da otelden ayrılış ve Hacı Bektaş Veli Derğahı’nı ziyarete gidiyoruz. Derğah’ta yapacağımız kısa sohbetin ardından Çavuşin Köyü’nden yürüyüş sonrası geç öğle yemeğimizi Uçhisar Reserved Restaurant’ta alıyoruz. Öğle yemeği sonrası Güvercinlik Vadisi ve Ortahisar Kasabası gezileri sonrası saat 18.00’de Kayseri Havaalanı’na transfer ve gezimizin sonu.

 

Bilgi Panasu

Galeri

Benzer Seruvenler