GAP TURU

1. GÜN: İstanbul – Şanlıurfa –Harran

Siz değerli misafirlerimiz ile İstanbul Havalimanı İç hatlar Terminali’nde saat 06.30’da buluşuyoruz. Bilet ve bagaj işlemlerimiz sonrasında TK 2246 sefer sayılı uçuş ile saat 07.30’te Şanlıurfa’ya hareket ediyoruz. Planlanan iniş saatimiz 09.35’tir. 

İlk durağımız dünyaca ünlü konik evlerinin bulunduğu Harran.  Harran kentinin adı Sümercede ve Akatçada "seyahat" veya "kervan" anlamına gelen "haran-u" sözcüğünden gelmektedir. Kuzey Mezopotamya'nın kadim yerleşim yerlerinden olan kent Kuran'ı Kerim'de adı geçen Nuh'un kavmi olarak kabul edilen ve ehli kitaptan sayılan Sabii'lerin ana vatanı olarak kabul edilir.

Gezimiz sonrasında Göbeklitepe ve civardan çıkartılan eserlerin sergilendiği Şanlıurfa Arkeoloji ve Mozaik Müzesi’ni geziyoruz. 1969 yılında açılan bu müze, Göbeklitepe’nin ortaya çıkmasından sonra daha da önem kazanmıştır.

Yerel bir restoran da alacağımız öğle yemeğinin ardından Urfa’nın en önemli noktalarından biri olan Balıklı Gölü, Zeliha Gölü ve Hz. İbrahim Camisi’ni ziyaret ediyoruz. Gezi bitiminde otele yerleşip kısa bir dinlenme molası veriyoruz. Akşam yemeğimizi sıra gecesi eşliğinde alacağız. Sıra gecesi Urfa'da bilinen adıyla sıra gezmek, kentle özdeşleşen halk kültüründe ses, saz ve söz üzerine sohbet yapılan özel eğlencedir.

Konaklamamız Şanlıurfa Hilton Garden Inn’de.

www.hilton.com.tr/oteller/turkiye/sanliurfa/hilton-garden-inn-sanliurfa/

2. GÜN: Şanlıurfa – Göbeklitepe- Halfeti - Gaziantep 

Otelde alacağımız kahvaltı sonrası Göbeklitepe’ye doğru hareket ediyoruz.

İlk durağımız olan tarihin başlangıcına, Göbeklitepe’ye hareket ediyoruz. Yaklaşık olarak kırk dakika sürecek yolculuk sonrasında gezimize başlıyoruz. Cilalı Taş Devri’nden kalma Göbeklitepe, dünyanın bilinen en eski dini yapılarından oluşuyor. Arkeologların burada elde ettikleri bulgulardan, o devre ait insanların yaşamlarıyla ilgili birçok bilgi elde edinmiştir. Özellikle hayvan kabartmaları olan T şeklindeki taşları inceliyor ve rehberimizden detaylı bilgi alıyoruz.

Göbeklitepe gezimiz sonrası Halfeti’ye hareket ediyoruz. Yaklaşık 2 saat sürecek yolculuğumuz sonrasında öğle yemeğimizi Fırat Nehri manzarası ile alıyoruz. Daha sonra özel teknemiz ile sular altında kalan Halfeti’yi geziyoruz.

Gezimizin ardından, Gaziantep’e doğru hareket edip sonrasında otelimize yerleşiyoruz. Dinlenmek üzere ayrılan sürenin ardından, akşam yemeğimizi yöresel lezzetler ile yerel bir restoranda alıyoruz. 

Konaklamamız Hilton Hotel'de https://www.hilton.com.tr/oteller/turkiye/gaziantep/hampton-by-hilton-gaziantep/ 

 

3. GÜN: Gaziantep - İstanbul 

Otelde alacağımız kahvaltı sonrasında çıkış işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz. İlk durağımız Fırat Nehri kenarında kurulmuş ve 20 bin dönümlük arazi üzerine kurulmuş Zeugma/Belkıs Antik Kenti’nden çıkartılan eserlerin sergilendiği Zeugma Müzesi olacaktır. Dünyaca ünlü bu müzede en çok göze çarpan eser ise Çingene Kız Mozaiği’dir. Gezimiz sonrası öğle yemeğimizi yöresel lezzetleri ile yerel restoranda alıyoruz. Yemeğimiz sonrasında biraz yürüyüş yapma vakti… Kale Mahallesi’nde tarihi yapıları görüyor ve bölgenin yaşam tarzını hissediyoruz. Gezimiz esnasında Mutfak Müzesi’ni geziyoruz. Bakırcılar, Yemeniciler ve Baharatçılar çarşılarını gezdikten sonra kısa bir alışveriş molası veriyoruz.

Serbest zaman sonrasında belirlenen yerde buluşuyor ve havalimanına transferimiz yapılıyor. Bagaj ve bilet işlemlerimiz sonrasında TK2227 sefer sayılı uçuş ile saat 19.55’te İstanbul’a hareket ediyoruz. Planlanan iniş saatimiz saat 21.50’tir.

Hayat bir yolculuktur, yeni seyahatlerde görüşmek üzere…

 

Bilgi Panasu

Galeri

Benzer Seruvenler