Ali Canip Olgunlu ile Van Gezisi

Ali Canip Olgunlu ile Van Gezisi

Önemli Not: Bu gezi Dinle Travel tarafından gerçekleştirilmektedir. 

 

TUR PROGRAMI:

1.Gün:Van-Akdamar Adası-Van

Sabah saat 10.30’da Van Ferit Melen Havaalanı’nda buluşma ve özel tur otobüsümüz ile Van Gölü kenarındaki restaurantta yöresel Van kahvaltısı sonrası özel tekne ile Akdamar Adası turu, Akdamar Adası’nın güneydoğusunda kurulmuş olan ve Kutsal Haç adına Vaspuran Kralı I. Gagik tarafından 915-921 yılları arasında Keşiş Manuel’e yaptırılmış olan Akdamar Kilisesi’ni ve ada çevresi gezimiz sonrası Grand Deniz Restaurant’ta yöresel mutfak tatlarının sunulacağı geç öğle yemeğimizi alıyoruz. Yemek sonrası Van Kedi Evi ve Urartu El Sanatları Merkezi ziyaretlerini takiben akşam yemeği ve konaklama Elite World Van Hotel’de.

2.Gün:  Muradiye Şelalesi-Doğubayazıt-İshak Paşa Sarayı-Van

Otelimizdeki kahvaltının ardından saat 08.30’da otelden ayrılış ve 1,5 saatlik karayolu yolcuğundan sonra Muradiye Şelalesi  ziyareti ve çay kahve ikramı sonrası “Yol boyunca Osmanlı Sultanı Yavuz Sultan Selim  ve Safevi Hükümdarı Şah İsmail mücadelesi üzerine sohbet” Doğubayazıt’ta Özlap, Çaldıran ve Tendürek Dağları üzerinden Doğu Bayazıt’a varış ve öğle yemeği. Binlerce yıllık süre içinde rengarenk motiflerle ilmek ilmek dokunan ve geleneksel motiflerinin koruyan kimlik atölyesini ziyaretimiz sonrası  Osmanlı İmparatorluğu’nun Lale Devri’ndeki son büyük anıt yapısı ve 18 yüzyıl Osmanlı mimarisinin en seçkin örneklerinden olan İshak Paşa Sarayı ziyaretimiz sonrası akşam yemeği ve konaklama Elite World Van Hotel’de.

3.Gün :Çavuştepe ve Tuşpa Kaleleri-Van

Otelimizdeki kahvaltının ve check-out işlemlerimizin ardından II. Sarduri tarafından M.Ö. 764-734 tarihleri arasında yaptırılan Çavuştepe Kalesi’ni ziyaret ediyoruz. Urartu Devleti’nin kralı I. Sarduri tarafından M.Ö. 840-825 tarihleri arasında yaptırılan Tuşpa Kalesi ziyareti sonrası öğle yemeği ve saat 15.00’de Van Ferit Melen Havalimanı’na transfer ve gezimizin sonu.

   

Bilgi Panasu

Galeri

Benzer Seruvenler