Ateş ve Buzullar Ülkesinde Aşk

Ateş ve Buzullar Ülkesinde Aşk

Her şey cam. Hem bir hayranlık hem bir korku hepsi bir arada... Volkanik patlamalarla her an bir komşu ada yerden çıkabilir; en soğuk yerden en sıcak su yeryüzüne sıcaklık olabilir. Eyjafjallajökull bunun bir örneği… Hem buzul hem volkan… Bir dağ her an patlayabilir ya da buzullar arasından bir şelale size sonsuz görsel bir şölen sunabilir... Altın şelale Gullfoss buna bir örnek. Çatlama sonucu bir nehrin yer değiştirmesiyle oluşuyor; coğrafya ders kitaplarındaki gibi... Gayzerlerdeki duman bir polisiye filmin sahnesindeki sessizlikle, tıpkı şelalenin yankıları gibi falezler ve dalgaların romantik gitgelleriyle oluşan seslerle sizi doğanın kucağına taşıyabilir... Dünyanın en eski meclisinin toplantısıyla Tingvellir Ulusal Parkı size yeni bir zamansallığın kapısını aralayabilir… Mavi Lagün’le hayata mola verip, yenilenerek devam edebilirsiniz. Evlerin renklerinin sıcaklığı jeotermalle ısınmasından kaynaklanıyor olabilir ama tüm hepsi Reykjavik'teki sonsuz dinginlikteki yaşamla birleşir ve tıpkı volkanik patlamaları gibi haftasonlarıyla bir yükselişe geçer... Hayat canlanır yeniden sakinler donar ve ateş sarar her yeri...

 

 

Tur Programı
15 Nisan: Sabiha Gökçen - Kopengah - Reykjavik

Sabiha Gökçen’den erken hareketle Kopenhag oradan Reykjavik’e uçuş. Aracınızın kiralanması ve yol üzerinde 20 dakika mesafede, İzlanda'nın doğa harikalarından en bilineni olan Blue Lagoon’a transfer. İçerdiği zengin doğal mineraller sayesinde masmavi bir renge sahip, etrafı siyah lav ile kaplı günün 38°C sıcaklığındaki jeotermal sularında banyo keyfi. Ardından 40 dakika mesafedeki Reykjavik’e transfer. Şehir merkezinin körfez bölgesinde, renkli ve sıradışı bir tasarıma sahip 4 yıldızlı Icelandair Hotel Reykjavik Marina'da konaklama.

16 Nisan: Thingvellir – Geysir- Gulfoss Kahvaltıdan sonra 09.00’da Sprinter Super jeep ile otelden hareket. 40 dakika mesafedeki Thingvellir Ulusal Parkı , 930-1798 yılla rı a ra sında meclis olarak kullanıldığından hem İzlanda'nın tarihi bölgesi, hem de Kuzey Amerika ve Avrasya plakalarının ayrıldığı, UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan bir jeolojik alandır. Belli aralıklarla patlayan ve yeryüzüne fışkırarak çıkan gayzerleri görebileceğiniz Geysir jeotermal alanı gezisi. İzlanda’nın en ünlü şelalesi olan Gulfoss gezisinden sonra 18.00 civarı otele transfer. Güney İzlanda’da bir dağ oteli tarzındaki Hotel Grimsborgir’de konaklama.

17 Nisan: Vik - Skogarfoss - Seljalandsfoss Kahvaltıdan sonra yeşil vadileri, dağları, şelaleleri, buzulları ile bir doğa harikası olan Skaftafell Milli Parkına hareket. Lav sütunlarla çevrili Svartifoss şelalesine yürüyüş . Buzuldan kopan parçaları bir arada görebileceğiniz, olağanüstü güzellikteki Jökulsarlon gölünde yüzen buz dağlarının arasında çok keyifli bir kayaking turu ve göl kenarında yürüyüş. Akşamüzeri otele dönüş. Hotel Ranga’da konaklama. 18 Nisan: Balina Safarisi Sabah kahvaltısı sonrası Balina Safarisi. Balina müzesi. Öğleden sonra serbest zaman.

19 Nisan: Reykjavik - Kopenhag - İstanbul Sabah kahvaltısı sonrası havalimanına hareket. Araç teslimi sonrası Kopenhag aktarmalı Istanbul’a dönüş.

Bilgi Panasu

Galeri

Benzer Seruvenler